Thursday, 25 November 2010

France - Paris

Salam my dear friends


This is my last post on my Europe journey. Final destination is Paris. Best tak pegi Paris? How should I answer that question? Ramai yang suka pegi Paris ni sebab ia merupakan kota paling romantic..sesuaila nak pegi honeymoon dan juga syurga fesyen kt sana. Paris memang cantik, dan banyak tempat-tempat menarik untuk dikunjungi. Baru-baru ni AA pun dah ada direct flight to Paris...so u guys..apa lagi cepat book..tengah murah tu..:) :)

Paris preserves many vestiges of its past. Hosting numerous art galleries, museums and theatres, it has grown into a significant centre of international trade with ever-growing modern business districts.

For me, cukupla sekali saya kt Paris ni. I wont go there again…rasanya Paris is not my type of country to go again. I went there during summer..cuaca panas…traffic jem here and there…semak dengan manusia-manusia…sales here and there (kalau banyak $$ mmg best nak beli barang-barang branded). Mungkin kalau dapat pegi during winter ke….spring ke…lain pulak ceritanya kan.

Perjalanan dari Dijon ke Paris mengambil masa selama 4 jam. Kami menginap dia Mercure Le Coudray Montceaux hotel lebih kurang setengah jam dari bandar Paris.



Me, Kak Zah and Julia. Julia ni pan pal K.Bisma since they was 11 yrs old. Nice of her to come to meet us there and join the crowd.

The one place that everyone wants to see is the Eiffel Tower. When you are at the tower, take the lift that will leave you breathless.

Nampak serabut ET ni sbb tgh renovations.



2nd level of the tower with En Mokhtar, En Sabaruddin and Tn Syed.


The view of the area around the Eiffel Tower is beautiful when high up looking around. You can see the tower from the distance, but you cannot appreciate the beauty until you see it up close.



The famous street, the Champs Elysees with it's Arc deTriomphe...It's more beautiful to me from a distance. The Champs Elysées is a magnet for romantics and one of the most visited streets in Paris.















Galeries Lafayette: Paris’ Most Famous Department Store.The stuff you’ll find on the shelves and racks of Galeries Lafayette isn’t cheap. You’ll find designer duds here, many by up-and-coming labels, along with the requisite perfume, makeup, and home decor that department stores the world over are famous for stocking.


The center of the building is open and atrium-like, and it’s capped by a gorgeous dome made of glass and steel.





Eglise de la Madeleine, Paris
The church of La Madeleine is located north of Place de la Concorde and is one of the famous landmarks in Paris. The church is notorious for its size and history. It resembles a large Greek temple.



The famous street, the Champs Elysees with it’s Arc de Triomphe..it’s more beautiful to me from a distance, because once you’re actually strolling along, it’s very touristy in the shop’s merchandise and you can’t truly enjoy the French architecture.


The opulent Opéra de Paris Garnier. It is the most important symbol of the 19th century Second Empire baroque style. It was the hiding place of the 'Phantom of the Opera' in Paul Leroux's famous play. The majestic Opéra Garnier is now mainly used for ballet performances. It was also officially renamed 'Palais Opera'.



Sesiapa yang nak shopping LV kt sini..boleh la kumpul duit dari sekarang. Harga boleh tahan, i went there its on SALE...LONG Q..'sigh' Saya tak beli..sbb tak mampu dan tak minat LV..ahaakss..:P


Simpang nak masuk hotel

Depan hotel kami ada ladang gamdum..:)


My last day in Paris. So little time SO manythings to see.

So, tamat sudah perjalanan saya selama 2 minggu di negara orang. It’s was a great experienced. Tak akan dapat lagi peluang macam ini lagi. Kalau tak pegi sekarang, bila lagi ye dak? Once in a life time trip.

Semoga pembaca sekalian enjoy dengan serba sedikit info mengenai those countries that I’ve visited. Banyak lagi sebenarnya ingin diceritakan…tapi, saya ni kurang arif sangat nak menulis dan bercerita. Sikit-sikit tu bolehla..kalau ada sesiapa nk bertanya mengenai trip ni…boleh aje saya menjawab. Kalau nak diikutkan mmg banyak gambar nak post kat blog ni, tapi kalau dah byk gambar orang jemu pulak nak tengok kan…cukupla tu apa yang ada..sebagai bukti saya dah sampai kt negara-negara tersebut.


InsyaAllah kalau ada rezeki…saya nk pegi jelajah Rome, Italy & Venice plak..:)

2 comments:

umi ameer said...

suka suka ...
gambar cantek2 takpe..

Ibu kami said...

wahhh.. bestnya.. jeles ngan k.ira, kiterang xtau lg bila leh jejak.. anyway, enjoy yr trip k :)